Gori klapschroeven

Voordelen onder zeil
Het lage profiel wanneer de klapschroef is ingeklapt geeft het absolute minimum aan weerstand ten opzichte van andere 3-blads klap- of vaanstand propellers. Onafhankelijke testresultaten bevestigen dit als een feit. Het resultaat van een lage weerstand is dat tijdens het zeilen U sneller en hoger aan de wind vaart. Deze extra snelheid kan een substantieel verschil maken in de prestaties van de zeilboot. Waarom langzaam zeilen?
Ingeklapt heeft de Gori klapschroef geen last van zeewier, visnetten of plastic zakken etc. die aan b.v. een vaste- of vaan-stand propeller wel blijven hangen. Het ontwerp van de propeller is dusdanig dat de propeller tijdens het zeilen niet per ongeluk open kan vouwen, hierdoor is het bij hydraulische koppelingen niet nodig om een schroefasrem te monteren.

Prestaties
Tests door vooraanstaande jacht-magazines en andere onafhankelijke instanties hebben aangetoond dat de 3-blads Gori klapschroef veel betere prestaties levert vooruit (+15%) en achteruit (+15%) dan andere vaanstand- of klapschroeven. Dit wordt bereikt door het uitgekiende profiel van de propellerbladen.
Vaanstand propellers hebben een vlak blad-profiel, wat de prestaties tijdens het varen op de motor niet ten goede komt. Daarnaast draait de Gori 3 blads klapschroef zijn bladen 180gr voor de achteruitstand wat hetzelfde rendement bij achteruitslaan als bij vooruit varen oplevert.

Sail-drive
De naaf van de 3-blad Gori Sail-drive klapschroef is voorzien van een flexibele rubberen bus die de schok van het inschakelen absorbeert en de propeller galvanisch isoleert van de Sail-drive. Dit is nodig en voorgeschreven door de fabrikanten. De naaf heeft ook een veiligheids-systeem wat de levensduur verlengt en er voor zorgt dat er in elke situatie gemanoeuvreerd kan worden. De Gori klapschroeven zijn beschikbaar voor Bukh-, Nanni-, Hydrodrive-, Lombardini-, Sonic-, Volvo Penta-, Yanmar en andere merken sail-drive units.

Professionele kwaliteit
Gori propeller is al meer dan 35 jaar marktleider in het ontwerpen en ontwikkelen van klapschroeven. De 3-blads Gori klapschroef onderschrijft de technologische voorsprong in deze markt. Voor de productie van de Gori klapschroeven worden alleen hoogwaardige kwaliteitsmaterialen zoals Ni.Al.Br. en hoogwaardig roestvaststaal toegepast. Gori klapschroeven hebben al meer dan 35 jaar hun superioriteit bewezen in design, kwaliteit en duurzaamheid. De Gori klapschroef is nog steeds de keus van vooraanstaande ontwerpers, werven en wedstrijdzeilers over heel de wereld. De goede reputatie van de Gori klapschroef is alom bekend. Iedere Gori klapschroef is individueel genummerd om kwaliteit en service in de toekomst te verzekeren. Iedere propeller wordt compleet gemonteerd geleverd om zo de kwaliteit van de fabricage en de balans van de propeller te verzekeren.